This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tovább szedi áldozatait az Overlook Hotel

Illustration for article titled Tovább szedi áldozatait az Overlook Hotel

Akiket beszippantott Stanley Kubrick Ragyogása, azok vagy csendben szekercét ragadnak, vagy megpróbálják kikreatívkodni magukból a traumát. 30 évvel minden idők egyik leghangulatosabb pszichózisa után még mindig egyre több őrült kámingáutol, és próbálja megfejteni a film végtelen titkos dimenzióit. Utóbbiakból gyűjtött egy csokorra valót egy szintén gyakorló összeesküvő, és az ő elméleteikből született meg a Room 237 dokumentumfilm.

Advertisement

A legtöbb faszságot a 150x felvett jeleneteknél vétett hangyapöcsnyi folytonossági hibákból hallucinálják. Például, hogy a szállodaigazgató íróasztalán mozog a hamutál, bár nem is dohányzik senki, viszont sas van a falon, ami a NASA-ra utal, úgyhogy biztos azt akarja mondani a rendező, hogy ő hamisította a Holdraszállás felvételét. Az indiánok lemészárlásának bűntudatától, a Holokauszton át mindent bele tudnak magyarázni, bár tény, hogy Kubrick a legkisebb részletekre is figyelt.

A filmből kimaradt az egyik legmániákusabb elemző, aki a kizárólag filmdíszletként létezett hotel és sövényútvesztője térképészeti anomáliáiról volt képes húsz perces videót rittyenteni, illetve a film arany bálterméből levezette az egész Amerikát 100 éve mérgező gazdasági manipulációt. Ő valószínűleg egyedül is sok lett volna.

Advertisement

Ezektől eltekintve aki látta, mindenki dicséri a Room 237-et. Okos, vicces, egyáltalán nincsenek benne beszélő fejek, kizárólag film és werkfilm részletekből áll. és tényleg újra kell nézni miatta a Ragyogást. Full HD-ben, kikockázva.

Share This Story

Get our newsletter